Bouw en Uitvoering

Alleenwerken in de zorg veiliger met Identicom

Identicom

Jaarlijks vinden in Nederland ongeveer 120.000 bedrijfsongevallen plaats. Mensen die alleen werken, in de zorg bijvoorbeeld, lopen het grootste risico op een bedrijfsongeval. Veiligheidsdienst SoloProtect introduceert voor de alleenwerker in de zorg de Identicom, een wereldwijd beproefd concept dat nu ook in Nederland op de markt is. Bij een bedrijfsongeval of noodsituatie kan de alleenwerker met één druk op de knop alarm slaan, waardoor veel leed voorkomen kan worden.

Gemakkelijk en discreet

De Identicom is een onopvallend hulpmiddel dat er uitziet als een houder voor een identiteitskaart. Dat maakt het gebruik gemakkelijk en discreet. De zorgmedewerker in nood kan met één druk op de knop alarm slaan.

Techniek

Doordat de Identicom is uitgerust met technieken zoals GSM en GPS staat de alleenwerker zo 24 uur per dag, 7 dagen per week, in direct contact met de alarmcentrale voor situaties waarin hulp nodig is. De medewerker van de NCP-gecertificeerde alarmcentrale zal meeluisteren en direct hulpdiensten inschakelen, zoals politie of ambulance, wanneer dit nodig is. Ook wordt een opname gemaakt, die de werkgever kan opvragen bij een juridisch geschil of als praktijkvoorbeeld in agressietrainingen.

Overigens slaat de Identicom dankzij de ingebouwde valdetectie ook automatisch alarm wanneer de alleenwerker valt of onwel wordt en op de grond blijft liggen en niet meer in staat is zelf alarm te slaan.