Bouw en Uitvoering

Zelftest: Wat voor oudere word jij?

Zelftest: Wat voor oudere word jij?

Doen & Later introduceert de zelftest: wat voor oudere wordt jij? In een minuut weet je welk type ouderen je wordt, en in nog een minuut weet je of je goed op weg bent om de pensionado van je dromen te worden. Wil jij een Benidorm­bejaarde worden? Of een bingo­kampioen? En ben je goed onderweg naar je ideale oude dag, of moet je nu andere keuzes gaan maken? Zelftest: Wat voor oudere word jij?

Nederlanders gaan meer zelf regelen voor hun eigen oude dag. Ruim de helft van de mensen tussen de 35 en 55 jaar maakt zich wel eens zorgen of zijn of haar oude dag goed geregeld is. Toch komt maar één op de tien mensen in actie. De campagne Doen & Later wil mensen bewuster maken van de effecten die keuzes die je nu maakt, later kunnen hebben. De keuzes zijn vaak niet eenvoudig. Vragen over gezondheid, wonen en pensioen hangen nauw met elkaar samen. Ga je extra sparen om later zorg te kunnen betalen, of koop je een huis in de buurt van je kinderen met het oog op de toekomst? Om een goede oude dag te hebben is het verstandig om naar pensioen je woning én je gezondheid te kijken.Doen & Later is een initiatief van Achmea, CZ, Espria, PGGM en Rabobank.

Goed op weg

De test draagt bij aan bewustzijn. Campagneleider Jasper Klapwijk: “Binnen een minuut krijg je inzicht in welk type oudere jij graag wilt worden. Met tien aanvullende vragen kom je erachter of je goed op weg bent. Als je bijvoorbeeld na je pensionering wilt leven als god in Frankrijk, dan is het verstandig om nu al te beginnen met sparen. Maar ook als je andere ambities hebt, kunnen de keuzes die je nu maakt grote invloed op je situatie later hebben. Je kunt vandaag al beginnen met voorbereidingen op je oude dag. Bijvoorbeeld bij de keuze voor een nieuwe woning, een gezamenlijke pensioenvoorziening als je gaat samenwonen, of werken aan je gezondheid. Dat is niet alleen verstandig, maar ook leuk om te doen.” Op de website en de Facebookpagina van Doen & Later gaat Nederland in gesprek over wonen, zorg en pensioen. Op de site is ook een serie mini­documentaires van Eddy Terstall te zien over Nederlanders die op inspirerende manieren bezig zijn met hun toekomst. De test is hier te vinden.