Bouw en Uitvoering

Week van Zorg en Welzijn 14 tot 19 maart

Week van Zorg en Welzijn 14 tot 19 maart

Volgende week maandag vindt de Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Vanaf maandag 14 tot en met vrijdag 19 maart openen meer dan duizend locaties in de Zorg en Welzijn hun deuren voor belangstellenden. Zo kunnen buurtbewoners, studenten, vrijwilligers, mantelzorgers en cliënten een kijkje achter de schermen nemen bij het werk van de 1.4 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers in de zorg die Nederland rijk is.

Vorig jaar werd de Nationale week van de zorg een succes, met rond 750.000 belangstellenden die zorg- en welzijnsorganisaties bezochten. Het is voor het vierde jaar op rij dat de week wordt georganiseerd, dit keer onder het motto ‘Zo werkt Zorg’, waarbij de deelnemende instellingen de veelzijdigheid van Zorg en Welzijn willen tonen, nieuwe ontwikkelingen laten zien, en de harde werkers in de zorg in de schijnwerpers te zetten.

Facebook-actie

De campagne voor de Nationale week van Zorg en Welzijn is inmiddels in volle gang. Zo is vandaag is op facebook de Gouden-Hart actie gestart. Familieleden, vrienden en collega’s kunnen een zorgverlener met het Gouden Hart een compliment geven. Ook is er een speciale omslagfoto voor mensen die op hun eigen Facebookpagina ambassadeur van Zorg en Welzijn willen zijn. Het vloggers-duo Vet Gezellig is vanaf 8 maart bezig met filmpjes voor jongeren op YouTube, Snap Chat en Instagram, waar ze achter de schermen kijken van beroepen en bijzondere opleidingen in de zorg. De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van het landelijk dekkend samenwerkingsverband van vijftien regionale werkgeversorganisaties die zich bezig houden met de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn. De werkgeversorganisaties werken samen in de Stichting RegioPlus die de Nationale Week van Zorg en Welzijn coördineert. Het doel van de campagne is het bevorderen van een inspirerend, veelzijdig en realistisch imago van de sector Zorg en Welzijn.

Activiteiten

Ook in de media zal veel aandacht zijn voor de zorg. 8 maart, 15:30, start op SBS de vijfdelige TV-serie Heel Holland Zorgt, waarbij BN’ers een dag meelopen in de zorg en ervaren wat een bijzonder werk er wordt gedaan. Ook zullen er actuele reportages zijn over medewerkers en cliënten in de zorg. Deze week ontvangen zo’n 6,1 miljoen huishoudens in Nederland een Special over Zorg en Welzijn in de brievenbus. Ook daarin komen thema’s aan bod als, ‘andere tijden, andere zorg’, de zorgprofessional-van-de-toekomst, cliënt-in-de-regie, zorgtechnologie, nieuwe beroepen en onderwijs. Last but not least zullen 33 BN-ers, politici en bestuurders, verspreid over zorginstellingen in Nederland, op 14 maart de campagneweek opluisteren met een bijzondere activiteit. bij verschillende instellingen verspreid over Nederland, met een bijzondere activiteit. Meer informatie is te vinden op weekvanzorgenwelzijn.nl.