Bouw en Uitvoering

Nieuw traploop hulpmiddel

Traploop hulpmiddel

De Assitep is een nieuw slim hulpmiddel uit Noorwegen om mensen te ondersteunen bij het traplopen, mensen met chronische ziekten zoals COPD, MS, CP en Parkinson, en mensen met algemene stabiliteitsproblemen door ziekte en/of ouderdom. In principe is het voor iedereen die op de begane grond een loophulpmiddel gebruikt geschikt.

Nieuw innovatief traploop hulpmiddel

Veiligheid

Uit een onderzoeksrapport van VeiligheidNL blijkt dat in 2015 zo’n 8.100 65-plussers op de SEH terecht kwamen na een val van de trap en zo’n 2.900 hiervan zijn na bezoek aan de SEH opgenomen in het ziekenhuis.

Door het ontwerp ondersteund het nieuwe hulpmiddel niet alleen, maar blokkeert automatisch op het moment dat iemand dreigt te vallen of uit balans zou raken. De kans dat iemand van de trap valt wordt hierdoor enorm verkleind.

Zelfredzaamheid

Hoewel de Assistep vooral een bijdrage levert aan de veiligheid bij het op- en aflopen van de trap is het feit dat mensen zelf blijven bewegen een belangrijke toevoeging aan hun algemene gezondheid en vitaliteit. Daarnaast beid het mensen de mogelijkheid om langer zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen.

Eenvoudig

Het hulpmiddsel bestaat uit een handleuning/geleiderail die geïnstalleerd wordt langs de trapopgang voorzien van een handbeugel die voortbewogen kan worden over deze handleuning. Zodra de gebruiker uit balans raakt, dreigt te vallen of gewoon even wil uitrusten blokkeert de beugel automatisch om te ondersteunen.

Indien de Assistep niet in gebruik is kan de beugel eenvoudig worden ingeklapt en biedt andere gebruikers de mogeljkheid om de trap zonder enig obstakel te gebruiken. Eenmaal geïnstalleerd kan de geleiderail door andere gebruikers gewoon als trapleuning gebruikt worden.

Info over de Assistep