Bouw en Uitvoering

Digitale hulpmartkplaats groeit

Wehelpen.nl groeit na toetreding MEE

MEE Nederland is collectief lid geworden van de coöperatie WeHelpen. MEE, branchevereniging voor organisaties voor mensen met een beperking is sinds 1 oktober toegetreden, na ondertekening van Gertjan van Rossum, directeur WeHelpen, en Jan de Vries directeur MEE Nederland. Wehelpen.nl is een website waar mensen die hulp bieden of nodig hebben elkaar kunnen vinden. De digitale hulpmartkplaats Wehelpen.nl groeit na toetreding MEE

Hulp vragen

“Wehelpen.nl is een sociale online marktplaats”, aldus Gertjan van Rossum. “WeHelpen gelooft in informele zorg, burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. Met WeHelpen kan iemand aangeven dat hij of zij best een keer iemand een handje wil helpen. Of aangeven waarbij hij of zij zelf hulp kan gebruiken. WeHelpen is gratis, iedereen vanaf 16 jaar kan een account aanmaken. De digitale marktplaats maakt het makkelijk om informele hulp te vragen, aan te bieden en te organiseren.”

Sociale onderneming

Landelijke organisaties als Achmea, CZ, Menzis, PGGM en Rabobank zijn founder en lid van de coöperatie. Steeds meer organisaties, waaronder gemeenten, welzijnsinstellingen, woningcorporaties en ziekenhuizen worden lid. Zij dragen de boodschap en waarden van WeHelpen landelijk uit en stimuleren het lokale gebruik. Dat maakt dat WeHelpen breed in de maatschappij wordt gedragen. WeHelpen kent geen winstdoelstelling. WeHelpen is een sociale onderneming en draagt bij aan de sterk groeiende ‘deeleconomie’.

Netwerk

WeHelpen is voor MEE-consulenten een extra tool om de zelfredzaamheid van cliënten en hun sociaal netwerk te versterken. Cliënten kunnen er zelf een hulpvraag plaatsen of worden daarbij ondersteund door hun consulent. Ook kan het sociaal netwerk rondom een cliënt met de website worden versterkt en ondersteund. Met WeHelpen kunnen ze gezamenlijk een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen. Het gebruik van WeHelpen sluit naadloos aan bij de missie van MEE om meedoen mogelijk te maken.

Hulpvrager Patrick: “Ik zoek hulp in de groentetuin. Ik ben chronisch ziek en kan geen eten uit de supermarkt eten. Maar nu kan ik het werk niet meer alleen doen. Wel kan ik anderen iets leren over groenten, wilde planten, kruiden en bijzondere eetbare gewassen. Ik weet er heel veel van.”

Branche

MEE Nederland is de landelijke branchevereniging van 21 regionale MEE-organisaties en zal per 1 januari 2016 verder gaan als de coöperatieve vereniging MEE NL. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

Digitale hulpmartkplaats groeit.