Bouw en Uitvoering

Diagnostische centra Star MDC en SHL Groep willen fuseren

Diagnostische centra Star MDC en SHL Groep willen fuseren

Gisteren, 30 januari 2017, hebben Star-MDC en SHL-Groep de concentratiemelding ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om te willen fuseren, nadat zij eerder deze maand al goedkeuring van de NZa ontvingen voor deze voorgenomen fusie. Beide medische diagnostische centra hebben de ambitie om samen een duurzame verbinding te worden voor zorgverleners en cliënten.

Samen

In september 2015 kondigden de bestuurders van de organisaties aan te starten met een fusieverkenning, want samenwerken in de zorg wordt steeds belangrijker. Net als het continu zoeken naar nieuwe manieren om te verbeteren. Door samen te werken is er meer slagkracht mogelijk om te investeren in een breder dienstenpakket en innovatie.

Versnellen

In juni 2016 werd al een gezamenlijk Ondernemingsplan opgeleverd. Met de fusie, zoals uitgewerkt in dit plan, vertrouwen de organisaties erop de kwaliteit van diagnostiek in de zorgketen te versnellen en daarmee aan te sluiten bij de wens van onze aanvragers en de verwachting van hun patiënten: innovatieve diagnostiek, snel en dichtbij, zo berichtten zij.

Star-MDC

Star-MDC is een stichting die met ruim 500 professionals hoogwaardige medische diagnostiek voor de gezondheidszorg levert in de regio Rijnmond, de Zuid-Hollandse eilanden, Groene Hart en Delftlanden.
Men ondersteunt zorgprofessionals in de eerstelijns gezondheidszorg, zoals huisartsen en verloskundigen bij het verkrijgen en verwerken van medisch diagnostische informatie.
De stichting levert diensten op het gebied van klinische chemie en microbiologie, functieonderzoeken, beeldvormende diagnostiek, zwangerschapsecho’s en prenatale screening, trombosezorg en dienstverlening rond diagnostiek. Daarnaast verzorgt zij scholingen en diagnostisch toetsoverleg (DTO).

Patiënten kunnen op verwijzing van zorgverleners voor bloedafname dichtbij huis naar één van ruim 100 locaties. Daarnaast zijn er zes regioposten voor uitgebreid medisch diagnostisch onderzoek. Hier kan men terecht voor onder meer echo’s, ECG’s en fundusfotografie. Als extra service biedt Star-MDC bloedafname bij patiënten thuis.
Star-MDC heeft een oproepservice voor mensen met chronische aandoeningen zoals Diabetes, Hartfalen, risico op hart- en vaatziekten (CVRM), Nieraandoeningen en voor periodiek functieonderzoek. Door moderne technologie zijn de onderzoeksresultaten snel digitaal bekend bij de zorgaanbieder.

SHL-Groep

SHL-Groep is een stichting die met ruim 800 professionals hoogwaardige medische diagnostiek voor de gezondheidszorg levert in Zuidwest Brabant, Tilburg, Zeeland, Haaglanden, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard, regio Gorinchem en Hoekse Waard.
Zij ondersteunt zorgprofessionals in de eerstelijns gezondheidszorg zoals huisartsen, verloskundigen en zorginstellingen bij het verkrijgen en verwerken van medisch diagnostische informatie. Naast medische diagnostiek kan de zorgprofessional bij SHL-Groep terecht voor faciliterende ondersteuning in de praktijk. Deze faciliterende ondersteuning is zeer breed: zo bieden we onder andere personeel (praktijkondersteuners) en ondersteuning op het gebied van datamanagement.

De groep levert diensten op het gebied van klinische chemie en microbiologie, functieonderzoeken, beeldvormende diagnostiek, zwangerschapsecho’s en prenatale screening, trombosezorg, praktijkondersteuning en dienstverlening rond diagnostiek. Daarnaast verzorgt zij scholingen en diagnostisch toetsoverleg (DTO).
Patiënten kunnen op verwijzing van zorgverleners voor bloedafname dichtbij huis naar één van ruim 280 locaties. Daarnaast zijn er 12 SHL diagnostische centra voor uitgebreid medisch diagnostisch onderzoek. Hier kan men terecht voor onder meer echo’s, ECG’s, röntgenonderzoek, fundusfotografie, botdichtheidsmetingen en MRI-onderzoek. Ook verzorgt SHL-Groep bloedafname bij patiënten thuis.

Men heeft een oproep- en bewakingsdienst voor mensen met chronische aandoeningen zoals Diabetes, Hart- en Vaatziekten of een risico hiervoor (CVRM), Astma/COPD en voor Hartfalen. Door moderne technologie zijn de onderzoeksresultaten snel digitaal bekend bij de zorgaanbieder.