Bouw en Uitvoering

Zorg & ICT 2014

TVB Zorg - Zorg & ICT 2014

Kennisoverdracht en netwerken centraal

Bezoekers en exposanten waardeerden vakbeurs Zorg & ICT met een zeven. Kennisoverdracht rond de thema’s EPD/ECD, domotica en eHealth stond centraal tijdens de beurs. Nieuw dit jaar was de Zorgacademie. Een uitgebreid inhoudelijk programma, mede vormgegeven door Artsennet, NVEH, Nictiz, de NPCF, Vilans, Stichting Digitalezorg.nl, Games for Health, de vZVZ en Stichting Smart Homes.

Kijkend naar de rapportcijfers, het aantal gevoerde gesprekken (ruim 52.000) en het bezoekersaantal, is Zorg & ICT 2014 succesvol te noemen. In totaal zijn 9158 bezoekers naar de beurs gekomen. Een derde van de bezoekers heeft één of meer inhoudelijke activiteiten bezocht. Er waren ruim negentig inhoudelijke sessies. Bij de Zorgacademie waren de sessies ‘eHealth: van uitrol naar implementatie naar gebruik, de uitdaging!’, ‘Innovaties in de zorg van -vandaag en morgen’ en ‘Future of games in health is now’ populair.

Besparen

Besparen in de zorg is eerder regel dan uitzondering. Daarom werd op de beurs voor de eerste keer de Zorgbesparingsroute georganiseerd. Deze route leidde bezoekers langs diverse kosten- en tijdbesparende oplossingen voor de zorg. Van het totaal aantal bezoekers was 44 procent eind- of medebeslisser als het gaat om investeringsplannen. Een derde van die groep kwam met investeringsplannen naar Zorg & ICT. Bezoekers gaven in het bezoekersonderzoek van VNU Exhibitions bovendien aan dat zij met name interesse hebben in zorgspecifieke software (48%), eHealth (48%) en domotica.

Enkele onderwerpen die deze editie uitgebreid aan bod kwamen, zijn gaming in de zorg, het eHealth landschap, health-apps, LSP, technologie en de rol van de patiënt en implementatie van zorgtechnologie en zelfmanagement. Nieuw deze editie waren een speciaal programma voor Young Professionals en de Zorgacademie. Andere onderdelen waren een Opleidingenplein en eHealth Start-up Plein.

Winnaar Innovatie Award Zorg & ICT

Een gebruiksvriendelijke, efficiënte en intelligente medicijnverdeelwagen met toedieningsregistratie. Zo kan de Alphatron Mobile intelligent careStation (AMiS) in het kort omschreven worden. De AMiS was goed voor de Innovatie Award Zorg & ICT 2014. De jury vindt de AMiS opvallend, omdat de innovatie bestaande technologieën slim samenbrengt. Het is in zijn geheel een goed doordacht, mobiel werkstation dat verder gaat dan alleen een computer op wielen. Tijdens de speciale Innovatieroute kregen bezoekers per genomineerd product meer informatie en gaven de exposanten een korte demonstratie van de innovaties.

Zorg & ICT 2015

De volgende editie van Zorg & ICT vindt tegelijkertijd plaats met vakbeurs Zorgtotaal, van 18 tot en met 20 maart 2015. Thema’s die bezoekers van deze editie in ieder geval terug willen zien tijdens Zorg & ICT 2015 zijn EPD/ECD (43%), eHealth (37%) en zorg op afstand (35%).

Zorg & ICT