Bouw en Uitvoering

Zes zinvolle apps strijden om Health app award 2015

Zes zinvolle apps strijden om Health app award 2015

Waar ´officieel´ vijf genomineerden de finale halen, heeft de jury van de Health app award 2015 dit jaar zes finalisten geselecteerd. De jury zegt zeer onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de inzendingen van dit jaar. Zes zinvolle apps strijden om Health app award 2015

Aspecten waarnaar is gekeken zijn: het nut voor de zorg, de bruikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, juridische aspecten en veiligheidsaspecten (privacy- en security). Daarnaast is het aantal stemmen dat de apps op Mobile Doctors en de gebruikersreviews hebben gekregen, ook meegewogen. De finalisten lagen op al deze aspecten zo dicht bij elkaar, dat is besloten zes finalisten door te laten gaan naar de volgende ronde.

De finalisten

De finalisten voor de Health app award 2015 zijn te bekijken en te downloaden via onderstaande verwijzingen.
· Behandelpad
· Mantellink
· Saltro Diagnostiek app
· Skip a Beat
· Thuisarts
· Wellmo

goed app-klimaat

In mei bleek uit onderzoek dat in Nederland een goed klimaat heerst voor digitale zorgproducten. Met name onder artsen is de bereidheid en kunde om gebruik te maken van zorgapp’s goed.
Alle zes finalisten mogen op het Zorgvisiecongres ‘Digitale ontwikkelingen‘, dat plaatsvindt op 24 juni, in de zorg een pitch houden om een publieksprijs te winnen. Daarnaast zal de jury hun eigen favoriet uitkiezen, die er met de juryprijs vandoor zal gaan. Mobile Doctors, samen met Nictiz de organiserende partij voor de Health app award, maakt van de zes finalisten een kort filmpje. De jury, onder voorzitterschap van André Rouvoet bepaalt dan wie naar huis gaat met de juryprijs.