Bouw en Uitvoering

Publieksacademie over autisme thuis te volgen in 360º

Publieksacademie over autisme thuis te volgen in 360º

GGZ Friesland komt vanavond met een nieuwigheidje. De Publieksacademie die vanavond plaatsvindt, over het thema ‘autisme’, zal opgenomen worden met 360 graden video, waardoor men via internet het beeld 360 graden kan draaien en de thuisblijvers virtueel in de zaal kunnen stappen. Publieksacademie over autisme thuis te volgen in 360º.

De Publieksacademie, genaamd ‘Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef’, vindt vanavond om 20:00 plaats en is te volgen via lc.nl. ‘Bij elke Publieksacademie zit de zaal helemaal vol, daarom besloten we de lezingen ook live uit te zenden’, aldus Louwra Weisfelt, manager Marketing, Communicatie & Innovatie van GGZ Friesland. ‘Bij de komende Publieksacademie gaan we een stapje verder. Mensen kunnen met hun computer, tablet of telefoon virtueel in de zaal stappen en de Publieksacademie live meemaken.’ De kijkers thuis kunnen hun vragen aan de gasten stellen via Twitter met behulp van de #‎publieksacademie.

Behandeling paniekstoornissen

GGZ Friesland realiseert de 360 graden uitzending in samenwerking met Vreaks Virtual Reality Concepten. Denk, onderdeel van GGZ Friesland, maakt al gebruik van 360 graden video bij de Virtual Reality Exposure Therapie die wordt ingezet in de behandeling van paniekstoornissen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Oculus Rift virtual reality bril en de Google Cardboard.

Over autisme

‘Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef’ is het zevende thema van de Publieksacademie. Veel mensen beweren ‘een beetje autistisch te zijn’, maar weinig mensen weten precies wat een autisme spectrum stoornis (ASS) inhoudt en wat de impact van autisme op iemands leven is. Tijdens deze Publieksacademie spreken drie experts op gebied van autisme: Frans Huitema, psychiater GGZ Friesland, Bianca Klop, psychiater Synaeda en Martine Stel, GZ-psycholoog Kinnik. Het panel wordt versterkt door ervaringsdeskundige Richard Duinkerken.