Bouw en Uitvoering

Nijmegen decor van broeinest zorgstartups

Nijmegen decor van broeinest zorgstartups

Start-up ondersteuner Rockstart wil van Nijmegen een broeinest maken voor zorgstartups. Komende zomer start het accelerator-programma ‘digital health‘ voor nieuwe bedrijven in de digitale zorgsector. Het programma zet in op samenwerking tussen patiënten, zorgprofessionals en healthinvesteerders. Nijmegen decor van broeinest zorgstartups.

De keuze voor Nijmegen is logisch, gezien de aanwezigheid van meer dan 700 zorgbedrijven en zorginstellingen. De accelerator vestigt zich in de Novio Tech Campus en zal samenwerken met onder meer Radboudumc, de provincie Gelderland, Noaber Ventures en Arbo Unie. Start-ups in de zorg, met name op het gebied van preventie, connected patients en communicatieplatforms & tools kunnen zich aanmelden.

Voet aan de grond

Uit de aanmeldingen zullen er tien gekozen worden die een halfjarig programma aangeboden krijgen om met hun product of dienst voet aan de grond te krijgen bij patiënten, professionals en andere belanghebbenden. De accelerator kent een mentorgroep van 50 professionals, specialisten en ondernemers. De geselecteerde startups ontvangen een investering van €20.000, plus kantoorruimte en faciliteiten, workshops, internationale events en support, in ruil voor acht procent equity. Bedrijven kunnen zich hier melden.