Bouw en Uitvoering

Nieuw centrum Phillips voor ‘connected health’

Zorgorganisaties ondersteunen bij de transformatie naar nieuwe modellen, middels digitale technieken

Middels co-creatie op zoek naar integratie van technologie in zorgmodellen

Zorgorganisaties ondersteunen bij de transformatie naar nieuwe modellen. Dat beoogt Philips met het nieuwe HealthSuite Lab, dat middels co-creatie zoekt naar nieuwe modellen voor ‘connected health’.

Gisteren werd de opening bekend gemaakt van het HealthSuite Lab, op de High Tech Campus Eindhoven. Het centrum wil een omgeving bieden voor versnelde ontwikkeling en uitwerking van nieuwe zorgmodellen, mogelijk gemaakt met ondersteuning van de nieuwste digitale technologieën. Zorgbestuurders en huisartsen krijgen er gelegenheid multidisciplinaire teams op te richten. Daarin kunnen patiënten, ontwerpers, programmeurs en medische en zakelijke experts samenwerken aan implementatie van nieuwe zorgoplossingen, en de integratie van nieuwe technologie daarin.

Zelfredzaamheid

De start van het centrum gaat gepaard met een samenwerking tussen Philips en Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR). In het HealthSuite Lab werken de organisaties aan de ontwikkeling van een nieuw regionaal model voor ‘connected health’ voor mensen met diabetes type 2. Hiermee kunnen patiënten toegang krijgen tot hun eigen gezondheidsgegevens. Daarnaast wil het project de zelfredzaamheid van diabetici vergroten en hun kwaliteit van leven verbeteren. Dit wordt gedaan door patiënten aan te moedigen realistische persoonlijke doelen te stellen en hen te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen met betrekking tot het managen van hun gezondheid en hun zorg.

Nieuwe zorgmodellen

“Vandaag de dag gaat een toenemend deel van de totale zorguitgaven naar de snelgroeiende populatie van mensen die met een chronische aandoening moeten leven. Hierdoor zal de druk op zorgstelsels wereldwijd toenemen. Daarnaast zien we dat mensen in toenemende mate betrokken willen worden bij het managen van hun eigen gezondheid”, aldus Jeroen Tas, CEO van Healthcare Informatics Solutions & Services bij Philips. “Ons HealthSuite Lab gaat zorgverleners helpen om de ontwikkeling en implementatie van nieuwe, patiëntgerichte ‘connected’ zorgverleningsoplossingen te versnellen, die deze nieuwe modellen mogelijk moeten maken.” De oplossingen die in het HealthSuite Lab worden ontwikkeld, zijn gebaseerd op het effectief verzamelen, analyseren en delen van gezondheidsgerelateerde gegeven. Naast de faciliteit in Nederland zet Philips in op de ontwikkeling van vergelijkbare centra voor co-creatie in Azië en de VS.