Bouw en Uitvoering

‘Moet ik naar de dokter’-app aangeboden aan minister

'Moet ik naar de dokter'-app aangeboden aan minister

Gisteren is in Nieuwspoort te Den Haag de hernieuwde versie van de app ‘Moet ik naar de dokter?’ aangeboden aan Minister Schippers. De app wil de gebruiker helpen te beoordelen óf en zo ja wanneer de huisarts geraadpleegd moet worden.

In de vernieuwde gratis app zijn de aanbevelingen opgenomen vanuit een onafhankelijk validatieonderzoek dat in opdracht van het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft plaatsgevonden. De app is ontwikkeld in samenwerking tussen de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en InEen, verenigd in de Raad van Toezicht van Stichting MINDD. “Ik ben heel trots dat ik de app vandaag in ontvangst mag nemen, want dit is een toepassing in de zorg waar we echt op zitten te wachten. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat men hem ook daadwerkelijk gaat gebruiken, zegt de Minister.

Wel of niet naar de huisarts?

Minister Schippers kreeg de app symbolisch aangeboden met een animatie waarin te zien is hoe de app werkt en liet deze ook gelijk op haar smartphone installeren. De gebruiker klikt aan waar hij/zij last van heeft en beantwoordt de vragen die gebaseerd zijn op de Nederlandse Triage Standaard (NTS). De app bepaalt aan de hand van de antwoorden van de gebruiker de urgentie van de hulpvraag en geeft advies. Daarbij wordt aangegeven of de gebruiker wel of niet contact op moet nemen met de huisarts of huisartsenpost en wanneer. Bij een advies om direct contact op te nemen biedt de app het adres, telefoonnummer en de route naar de dichtstbijzijnde huisarts of huisartsenpost. Door de samenwerking met Thuisarts.nl krijgt de gebruiker direct informatie aangeboden over wat hij of zij zelf kan doen om de klachten te verlichten.

Innovatie in de zorg

De app ‘moet ik naar de dokter’ is CE-gemarkeerd en won al eerder de Health App Award. Gert-Jo van Doornik is directeur Huisartsenpost Apeldoorn en initiatiefnemer van de app. Volgens hem is de nieuwe versie wederom een stap in de goede richting en ligt de roadmap voor doorontwikkeling al klaar. “Maar ja, het bedenken van innovaties in de zorg is niet zo moeilijk. Het implementeren en bekostigen daarentegen is een heel ander verhaal.”
“Als je met deze app het aantal mensen dat een huisartsenpost onnodig belt kan laten dalen, dan moet de bekostiging geen probleem zijn, want de kosten die daarmee uitgespaard worden, kun je investeren in verdere ontwikkeling van deze app”, reageert Minister Schippers.

Aan alle huisartsenpraktijken en huisartsenposten een huisartsenkit verstuurd om huisartsen te helpen de app onder de aandacht te brengen van hun patiënten. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft de app onafhankelijk getoetst en goedgekeurd.