Bouw en Uitvoering

Database zorginnovaties gelanceerd

Database zorginnovaties gelanceerd

Stichting Zorginnovatie Nederland is vorige week gestart. Minister Schippers verrichte de symbolische start van de organisatie, waarbij ze de website zorginnovatie.nl lanceerde. Die website is een landelijke database gericht co-creatie omtrent innovaties in de zorg.

Vernieuwde website

De stichting en de website worden mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen acht regionale innovatienetwerken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De website bestond al een jaar, maar is nu volledig vernieuwd. Momenteel staan er meer dan 200 innovaties op de website en wordt er gebouwd aan een communtiy van ‘uitvinders’, investeerders en zorgverzekeraars en -verleners. Momenteel zijn er 1400 deelnemers.

Goede oplossingen kiezen

Zorginnovatie.nl wil zorginstellingen handvatten geven, nu eHealth in rap tempo in opkomst is. Volgens Wilco Schuttelaar, directeur van Stichting Zorginnovatie Nederland, hebben zorginstellingen soms moeite om te bepalen welke nieuwe oplossingen wel en niet voor hen bruikbaar zijn, zo vertelt hij aan Smarthealth.nl. Een open platform moet helpen om dit proces, zowel tijdens de ontwikkel- als de gebruikersfase, goed te organiseren. Minister Schippers wil vooral dat goede innovaties hun weg naar algemeen gebruik vinden. “Innovaties met bewezen potentie vinden maar mondjesmaat hun weg naar bredere regionale of landelijke toepassing.”

Ranking voor innovaties

Door ondernemers een platform te geven en in contact te leggen met zorginstellingen en investeerders wordt geprobeerd hen een steuntje in de rug te geven. Op de vernieuwde website kunnen zorginstellingen via de website snel filteren en gericht zoeken op innovaties die voor hen bruikbaar zijn. Daarnaast wordt direct zichtbaar in welke fase de innovatie zich bevindt. Ook is er een platform ontwikkeld waar de gebruikers van de site, de community, de innovaties kunnen beoordelen en ranken. Zo wordt beoogt dat kansrijke innovaties vanzelf boven komen drijven.

– Database zorginnovaties gelanceerd –