Bouw en Uitvoering

Ruime 7 voor Zorgtotaal

TVB Zorg - Ruime 7 voor Zorgtotaal

Terugblik op een succesvol event

Zowel bezoekers als exposanten beoordeelden de vakbeurs Zorgtotaal als goed. Bezoekers gaven een 7,2 en exposanten een 7. De vakbeurs vond gelijktijdig plaats met Zorg & ICT van 13 tot en met 15 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Van alle activiteiten op de beurs waren het Skillsllab, het inhoudelijke programma van workshops en lezingen en het Beste Menu van de Zorg het meest in trek.

Deze editie van Zorgtotaal werd bezocht door 21.281 zorgprofessionals. Van dit aantal heeft 42% één of meer activiteiten bezocht of aan workshops deelgenomen. Een vijfde (21%) heeft de activiteiten van het Skillslab bekeken, 12% heeft één of meer sessies van het inhoudelijk programma gevolgd en de cook-off van het Beste Menu van de Zorg trok 10%. De top-5 bezoekers bestond uit professionals in verplegings- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, thuiszorg/welzijn/ouderenzorg, gehandicaptenzorg en overheid. Van het totale aantal bezoekers was 44% eind- of mede-beslisser. Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom producten en diensten werd als belangrijkste reden aangegeven om naar de beurs te komen (75%). Dit blijkt uit onderzoek van VNU Exhibitions.

Interesse en functie

De top-5 interessegebieden van Zorgtotaalbezoekers zijn verpleging/medisch (42%), zorg & ict (34%), facilitair (25%), revalidatie (21%) en voeding & hospitality (20%). Kijkend naar functie, dan staat directeur/raad van bestuur bovenaan, op de voet gevolgd door facilitair/inkoop, -adviseur/consultant, verzorgende en verpleegkundige.

Volgende editie

Ook in 2015 vinden Zorgtotaal en Zorg & ICT weer gecombineerd plaats, en wel van 18 tot en met 20 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Winnaars Innovatie Awards

Op de eerste dag van Zorgtotaal en Zorg & ICT werden de winnaars bekendgemaakt van de Innovatie Awards. Deze werden uitgereikt in vier categorieën. In de categorie E-zorg won Platform Caren Pro. In de categorie Veiligheid kwam het SureWash mobiel monitoringsysteem als beste uit de bus. De categorie Hospitality werd aangevoerd door loophulp en infuuspaal de Mobilyzer. De douchewagen Carevo won in de categorie Ergonomie.

In het sales- en facturatieplatform Caren Pro van Nedap Healthcare worden planning, registratie van zorgactiviteiten en facturatie in één systeem ondergebracht. Gebruikers kunnen zich online aanmelden en direct starten. De jury ziet een duidelijke toegevoegde waarde van dit platform door de toegankelijke opzet, de te regelen inzet van mantelzorgers en het feit dat de cliënt aan zet blijft.

SureWash is een mobiel trainings- en auditsysteem van Cleanic voor het verbeteren van de handhygiëne. Het SureWash handhygiënesysteem is ontwikkeld voor zorgverleners die in contact komen met patiënten. Het systeem maakt gebruik van video’s en grafieken voor een correcte toepassing van handhygiëne volgens het WHO hygiëneprotocol. Met name de integrale aanpak van de handhygiëneproblematiek werd door de jury geprezen.

De Mobilyzer van Technicare Systems is een universele loophulp en infuuspaal in één. Deze biedt veiligheid en vergroot het loopcomfort. De zelfredzaamheid wordt sterk vergroot, omdat het revalidatieproces versneld wordt. Volgens de jury is de Mobilyzer een elegante oplossing voor problemen die patiënten met infusen ondervinden in hun zorgomgeving.

De Carevo douchewagen van ArjoHuntleigh is een innovatieve en hygiënische oplossing voor immobiele mensen. De gebruiker van de douchewagen beleeft een comfortabele en waardige ervaring. De uitvoering van zorgtaken wordt ook voor de zorgverlener veiliger en beter. Wat de jury in het bijzonder waardeert, is dat deze oplossing inspeelt op een steeds groter wordende doelgroep: mensen met fors overgewicht.

Zorgtotaal Zorg & ICT